Добре дошли, Гост
Моля влезте или се регистрирайте.    Забравена парола?

ГАТАКА
(1 разглежда(т)) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1
ТЕМА: ГАТАКА
ГАТАКА 2 Години, 5 Месеци Карма: 4
Заради спора с Мария относно Тайната, изгледах отново филма Гатака и бях направо потресена. Тя е абсолютно права, това не е просто една фантастика. Идеята, която е заложена във филма е повече от ясна: Мечтите се сбъдват. Това е. Гледали сте този филм вероятно, но ако го гледате отново ще разберете какво точно имам предвид.
1.Винсънт мечтае да полети, мечтата му изглежда абсурдна и невъзможна.
2.Мечтата му е много силна.
3."Случайността" го среща с човека, който прави невъзможното възможно. Винсънт всъщност успява да прецака съвършената система за контрол. Невероятно.
4.И на финала познайте...полета.
Гледайте този филм и после може и да спорим отново, ако искате.
Stela Nedkova
Мечтите се сбъдват!
Gold Boarder
graphgraph
Изключен Вижте профила на потребителя
neti.rali stela35@mail.bg Място: Варна Рожден ден: 04/24
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.

Отг:ГАТАКА 2 Години, 5 Месеци Карма: 3
Първо, лично аз не вярвам в случайностите. Дори в температурните аномалии няма нищо случайно. Второ, ще съм откровена докрай и ще ти кажа, защо всъщност заех позицията да не одобрявам "тайната" в едноименния филм. Видя ми се твърде комерсиализирано. Няма как да отрека, че повечето неща се съизмерваха във филма с пари - предмети.Някак са ми в повече книги, филми, които ни учат как да бъдем богати и съответно щастливи. Дали ми харесва или не - няма значение - но ние живее в група, стадният ни инстикт е заложен във вида ни, оттук изходих от позицията, че мислите сами по - себе си не случват абсолютно нищо. Ако индивидът, който ги мисли не задейства тялото си да извърши определени действия няма как да се случи една мисъл. А фактът, че живеем в стадо - наречено общество автоматично добавя се добавя като фактор. Каквото и да си мислим, ако то не е угодно, удобно, на част от индивидите, вероятността да случиш мисълта си ще е 1 : / брой на противниците /. И в Гатака го виждаме точно това - да той имаше мечта, да сбъдна я - но подложи тялото си на определени "действия" и се бори с противниците на неговата мечта, започвайки от собствения си брат и минавайки през системата. В "Тайната" не съм съгласна, че знакът /+ -/ пред самата мисъл, автоматично води до реализация със съответния знак. Не ме разбирай погрешно. Аз също съм за позитивното мислене, защото мисълта за хубав мъж ме прави доста по - щастлива, отколкото мисълта, за заклан красив мъж. Но не винаги, дори за съжаление, почти никога една мисъл не променя нищо, тя просто си остава мисъл.
Maria Marinova
Администратор
graphgraph

Отг:ГАТАКА 2 Години, 5 Месеци Карма: 4
Ако си забелязала думата случайност бе в кавички. Аз също мисля, че няма случайности. Във филма Тайната теорията е поднесена малко елементарно, защото е за масовата публика. За това е толкова засегната темата за парите. Никъде не е казано, че нещата се случват като в приказките, пожелаваш си и хоп готово. Примерно аз искам да стана адвокат, за това ми е нужно да завърша право. Правя си план и действам. В подходящия момент ще срещна човек, който ще ми помогне, когато съм в затруднение и мечтата ми се изплъзва. Дори самият факт, че си положително настроен ти дава енергията и стимула да успееш. Чувстваш се по специален начин. Събуждаш се с усмивка, срещаш добронамерени хора. Не е ли чудесно? Във филма "Мостовете на Медисън" Робърт казва на Франческа:"Старите мечти бяха добри мечти. Не се сбъднаха, но е добре, че ги имахме." Какво ви пречи, дори да не вярвате, да мечтаете?
Stela Nedkova
Мечтите се сбъдват!
Gold Boarder
graphgraph

Отг:ГАТАКА 2 Години, 5 Месеци Карма: 3
Стеле, в момента не мога да се сетя третия филм, който споменах, но в последно време философията ми се свежда до репликата на Мишел Пфайфър от филма "Франки и Джони". Франки е на смяна като сервитьорка. Застава на бара и диктува на готвача поръчката : "Една порция картофки, една порция бекон и една пушка, за онази от втора маса..." Някой мисли не бива да бъдат реализирани, като например Първата Световна Мисъл и Втората Световна Мисъл!
Maria Marinova
Администратор
graphgraph

Мария, жалко, че не можеш да се сетиш за третия филм. Но трябва да призная, че по отношение на филмите си пасваме идеално. Така че, когато гледаш някой, който ти хареса сподели с нас. Обръщам се към мосю Росен: моля те, ако си запазил някъде въпросните коментари хвърли едно око и пиши кои бяха филмите, моля те...
Stela Nedkova
Мечтите се сбъдват!
Gold Boarder
graphgraph

Отг:ГАТАКА 2 Години, 5 Месеци Карма: 1
Некаква галимация се заформила тук, а аз нещо съм пропуснал нишката и нещо не мога да вдена за какви филми става въпрос и т.н. Някой да ми резюмира, защото съм дебел, стар и почти грозен и не мога да си събера мислите от ревящи наоколо самолети тип Боинг 737 800. Така, че за сега съм напълно безполезен, нещо като изтърбушен домат готов за пълнене, като изпразнено пернишко кюмбе чакащо своя циганин да го напълни... въобще сравнения много!
Rosen Aleksiev
Администратор
graph

мадам Стела, настъпваш ме по един огромен мазол, "Мостовете на Медисън", това е една от любимите ми библии, както и други подобни филми. Мога да напиша докторат за този филм. Вярно е това за мечтите, винаги си мечтая и продължавам да мечтая! Поне мечтите са безплатни! Аз се сещам за един друг филм казва се "Под слънцето на Тоскана". Там също Даян Кейн има своите три мечти и в края на филма, тя разбира, че има всичко това което си е пожелала! Семейство! Любов! Сватба!... все дребни нещица от живота...
Rosen Aleksiev
Администратор
graph

Бонжур, мосю Росен. Ставаше въпрос за изтритата статия за Тайната. След нея нали имаше коментари, та един от коментарите беше на мадам Мари. В този коментар тя даде за пример няколко филма, в които според нея има много повече Тайна от въпросния филм Тайната. Сега обаче не си спомня кои са заглавията. Та в този ред на мисли, ако ги имаш сейфнати просто погледни и сподели Мерси боку.
Stela Nedkova
Мечтите се сбъдват!
Gold Boarder
graphgraph

Мадам Стела, много мило от ваша страна да ме осветлите за съдържанието на настоящата рубрика. В отговор на вашето тъй настоятелно "изтриване" на статия съм длъжен да Ви уведомя, че аз не съм се впускал в подобен род начинание, т.е. да трия статии. Не знам защо е спрята злополучната статия на "Тайната", още повече, че ние тук се разграничаваме от някои наши стари познати! Първо това, второ: по настояване на собственичката на статията, все още виждам, че не е направена никаква редакция. Следствие на което, не мога да пусна такъв материал в този вид. Ако някой има желание да редактира ТАКА ТОЗИ МАТЕРИАЛ, ЧЕ НЕ ИЗМЕНИ СМИСЪЛА И СЪДЪРЖАНИЕТО, БЕЗ ДА СЕ ОТЧИТАТ ПОВТОРЕНИЯТА НА ИЗРЕЧЕНИЯТА. Мисля, че всеки един от нас - СЪЗДАТЕЛИТЕ на сайта имаме тези права да спрем материал, или да пуснем такъв. Така, че уточнете моля подробностите около тази галимация и решете какво ще предприемете! Аз съм готов за всякакви приключения... Надявам се и ти и Мич и всички останали! В заключение ще кажа, че има хора, които са се опитали да гледат този филм, да прочетат тази книга - но НООООООООООО НИЩО НЕ СА РАЗБРАЛИ ОТ НЕЯ! Именно поради тази причина узрява в мен желанието да разясня някои неща около пуста "Тайна" белким некой слеп прогледне в тъмнината на настоящия тунел! От мен хиляди поздрави въпреки, шума на ревящите самолети! Хай със.... ти си знаеш!
Rosen Aleksiev
Администратор
graph

Росене, откакто си край самолетите тотално не се разбираме с теб. Първо- ставаше въпрос за КОМЕНТАРА НА МАРИЯ СЛЕД ВЪПРОСНАТА СТАТИЯ, А НЕ ЗА САМАТА СТАТИЯ! Второ- лично аз редактирах материала след като ти го махна, защото е с правописни грешки, след това каза, че причината е, че Румяна копира Ронда Бърн. После пък се оказа, че не я копира наистина, а копирала само стила и. Аз се обърках вече. Въобще не съм искала да повдигам отново въпроса, исках само да разбера имената на тези филми . Не знам каква е причината за това отношение, но имам чувството, че е лична неприязън, а не професионално мнение. КРАЙ НА ТЕМАТА.
Stela Nedkova
Мечтите се сбъдват!
Gold Boarder
graphgraph

Нещо си останала с грешно впечатление! Няма никаква неприязън нещо пак не ми разбра тънкия намек и лек хумор, който вложих в коментара. Статията е вече активна и престани да приемаш нещата лично! Това вече ме обижда!
Rosen Aleksiev
Администратор
graph

Отиди най-отгореСтраница: 1