|
ГАТАКА 2 Години, 5 Месеци
|
|
 Заради спора с Мария относно Тайната, изгледах отново филма Гатака и бях направо потресена. Тя е абсолютно права, това не е просто една фантастика. Идеята, която е заложена във филма е повече от ясна: Мечтите се сбъдват. Това е. Гледали сте този филм вероятно, но ако го гледате отново ще разберете какво точно имам предвид.
1.Винсънт мечтае да полети, мечтата му изглежда абсурдна и невъзможна.
2.Мечтата му е много силна.
3."Случайността" го среща с човека, който прави невъзможното възможно. Винсънт всъщност успява да прецака съвършената система за контрол. Невероятно.
4.И на финала познайте...полета.
Гледайте този филм и после може и да спорим отново, ако искате. 
|
|
|
|
|
|
|
Отг:ГАТАКА 2 Години, 5 Месеци
|
|
|
Първо, лично аз не вярвам в случайностите. Дори в температурните аномалии няма нищо случайно. Второ, ще съм откровена докрай и ще ти кажа, защо всъщност заех позицията да не одобрявам "тайната" в едноименния филм. Видя ми се твърде комерсиализирано. Няма как да отрека, че повечето неща се съизмерваха във филма с пари - предмети.Някак са ми в повече книги, филми, които ни учат как да бъдем богати и съответно щастливи. Дали ми харесва или не - няма значение - но ние живее в група, стадният ни инстикт е заложен във вида ни, оттук изходих от позицията, че мислите сами по - себе си не случват абсолютно нищо. Ако индивидът, който ги мисли не задейства тялото си да извърши определени действия няма как да се случи една мисъл. А фактът, че живеем в стадо - наречено общество автоматично добавя се добавя като фактор. Каквото и да си мислим, ако то не е угодно, удобно, на част от индивидите, вероятността да случиш мисълта си ще е 1 : / брой на противниците /. И в Гатака го виждаме точно това - да той имаше мечта, да сбъдна я - но подложи тялото си на определени "действия" и се бори с противниците на неговата мечта, започвайки от собствения си брат и минавайки през системата. В "Тайната" не съм съгласна, че знакът /+ -/ пред самата мисъл, автоматично води до реализация със съответния знак. Не ме разбирай погрешно. Аз също съм за позитивното мислене, защото мисълта за хубав мъж ме прави доста по - щастлива, отколкото мисълта, за заклан красив мъж. Но не винаги, дори за съжаление, почти никога една мисъл не променя нищо, тя просто си остава мисъл.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ако си забелязала думата случайност бе в кавички. Аз също мисля, че няма случайности. Във филма Тайната теорията е поднесена малко елементарно, защото е за масовата публика. За това е толкова засегната темата за парите. Никъде не е казано, че нещата се случват като в приказките, пожелаваш си и хоп готово. Примерно аз искам да стана адвокат, за това ми е нужно да завърша право. Правя си план и действам. В подходящия момент ще срещна човек, който ще ми помогне, когато съм в затруднение и мечтата ми се изплъзва. Дори самият факт, че си положително настроен ти дава енергията и стимула да успееш. Чувстваш се по специален начин. Събуждаш се с усмивка, срещаш добронамерени хора.  Не е ли чудесно? Във филма "Мостовете на Медисън" Робърт казва на Франческа:"Старите мечти бяха добри мечти. Не се сбъднаха, но е добре, че ги имахме." Какво ви пречи, дори да не вярвате, да мечтаете?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Стеле, в момента не мога да се сетя третия филм, който споменах, но в последно време философията ми се свежда до репликата на Мишел Пфайфър от филма "Франки и Джони". Франки е на смяна като сервитьорка. Застава на бара и диктува на готвача поръчката : "Една порция картофки, една порция бекон и една пушка, за онази от втора маса..." Някой мисли не бива да бъдат реализирани, като например Първата Световна Мисъл и Втората Световна Мисъл! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 Мария, жалко, че не можеш да се сетиш за третия филм. Но трябва да призная, че по отношение на филмите си пасваме идеално. Така че, когато гледаш някой, който ти хареса сподели с нас. Обръщам се към мосю Росен: моля те, ако си запазил някъде въпросните коментари хвърли едно око и пиши кои бяха филмите, моля те... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
мадам Стела, настъпваш ме по един огромен мазол, "Мостовете на Медисън", това е една от любимите ми библии, както и други подобни филми. Мога да напиша докторат за този филм. Вярно е това за мечтите, винаги си мечтая и продължавам да мечтая! Поне мечтите са безплатни! Аз се сещам за един друг филм казва се "Под слънцето на Тоскана". Там също Даян Кейн има своите три мечти и в края на филма, тя разбира, че има всичко това което си е пожелала! Семейство! Любов! Сватба!... все дребни нещица от живота... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Мадам Стела, много мило от ваша страна да ме осветлите за съдържанието на настоящата рубрика. В отговор на вашето тъй настоятелно "изтриване" на статия съм длъжен да Ви уведомя, че аз не съм се впускал в подобен род начинание, т.е. да трия статии. Не знам защо е спрята злополучната статия на "Тайната", още повече, че ние тук се разграничаваме от някои наши стари познати! Първо това, второ: по настояване на собственичката на статията, все още виждам, че не е направена никаква редакция. Следствие на което, не мога да пусна такъв материал в този вид. Ако някой има желание да редактира ТАКА ТОЗИ МАТЕРИАЛ, ЧЕ НЕ ИЗМЕНИ СМИСЪЛА И СЪДЪРЖАНИЕТО, БЕЗ ДА СЕ ОТЧИТАТ ПОВТОРЕНИЯТА НА ИЗРЕЧЕНИЯТА. Мисля, че всеки един от нас - СЪЗДАТЕЛИТЕ на сайта имаме тези права да спрем материал, или да пуснем такъв. Така, че уточнете моля подробностите около тази галимация и решете какво ще предприемете! Аз съм готов за всякакви приключения... Надявам се и ти и Мич и всички останали! В заключение ще кажа, че има хора, които са се опитали да гледат този филм, да прочетат тази книга - но НООООООООООО НИЩО НЕ СА РАЗБРАЛИ ОТ НЕЯ! Именно поради тази причина узрява в мен желанието да разясня някои неща около пуста "Тайна" белким некой слеп прогледне в тъмнината на настоящия тунел! От мен хиляди поздрави въпреки, шума на ревящите самолети! Хай със.... ти си знаеш! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 Росене, откакто си край самолетите тотално не се разбираме с теб. Първо- ставаше въпрос за КОМЕНТАРА НА МАРИЯ СЛЕД ВЪПРОСНАТА СТАТИЯ, А НЕ ЗА САМАТА СТАТИЯ! Второ- лично аз редактирах материала след като ти го махна, защото е с правописни грешки, след това каза, че причината е, че Румяна копира Ронда Бърн. После пък се оказа, че не я копира наистина, а копирала само стила и. Аз се обърках вече. Въобще не съм искала да повдигам отново въпроса, исках само да разбера имената на тези филми  . Не знам каква е причината за това отношение, но имам чувството, че е лична неприязън, а не професионално мнение. КРАЙ НА ТЕМАТА.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Нещо си останала с грешно впечатление! Няма никаква неприязън нещо пак не ми разбра тънкия намек и лек хумор, който вложих в коментара. Статията е вече активна и престани да приемаш нещата лично! Това вече ме обижда! 
|
|
|
|
|
|
|